Voor energiebesparende maatregelen kun je je spaargeld inzetten. Heb je dat niet of wil je het bewaren als appeltje voor de dorst? Met een Energiebespaarlening kun je toch direct profiteren van een lagere energierekening. Deze lening heeft geen afsluitkosten en mag boetevrij vervroegd worden afgelost. En het rentepercentage is met 2,1% een fors stuk lager dan voor consumptief lenen.
Je kunt ook je hypotheek gebruiken voor het financieren van dit soort maatregelen, bijvoorbeeld als je een nieuwe hypotheek afsluit of een nieuw huis koopt. Voor energiebesparing en duurzame maatregelen mag je tot 106 procent van je woningwaarde lenen.
Ter vergelijking: sinds januari 2018 is dat zonder dit soort maatregelen 100 procent. Je kunt hiermee 6 procent van de woningwaarde extra financiering krijgen. Voorwaarde is een bruto jaarinkomen van tenminste 33.000 euro. Bij de inkomenstoets voor je hypotheek blijft maximaal 9.000 euro van de investering in energiebesparingsmaatregelen buiten beschouwing.
Het voordeel ten opzichte van de Energiebespaarlening is de lange looptijd van 30 jaar, waardoor het maandbedrag lager is. Niet alle hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid van extra lenen voor energiebesparing aan. Check dit daarom bij je hypotheekverstrekker.
Lenen kost uiteraard geld. Maar lenen voor energie besparen is anders dan lenen voor het kopen van spullen. Tegenover de kosten van de lening staan immers lagere energielasten: je profiteert direct van duurzame energie.
U wilt bedrijfsgoederen (equipment), nieuwe of gebruikte auto leasen. Maar welke leasevorm is het voordeligst? We helpen u de knoop door te hakken met deze keuzehulp. Per leasevorm alle voordelen op een rij, zodat u snel een weloverwogen keuze kunt maken.
Eerst is het belangrijk om te bepalen of u een bedrijfsmiddel wilt leasen:
Bij een financial lease overeenkomst verstrekt de leasemaatschappij 100% krediet, gelijk aan de netto prijs (excl. BTW) van het aan te kopen object. Uitsluitend het aan te kopen object geldt hierbij als dekking. U betaalt, voor een vaste periode, een maandelijkse termijn bestaande uit rente en aflossing. Dit bedrag blijft gedurende de gehele looptijd gelijk. De termijnen worden niet verhoogd met BTW.
U activeert het betreffende object op uw balans en boekt vervolgens de afschrijving en rente ten laste van de verlies en winstrekening. Aan het einde van de leaseperiode wordt u juridisch eigenaar door betaling van een symbolische slottermijn.
Als u als bedrijf kiest voor betalen na levering is dit mogelijk in 3 soort termijnen.